BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Thursday, February 26, 2009

~~TaNgaN dan MaTa~~

Satu hari mata menangis,..teresak-esak..
air mata pun...membasahi pipi..
tangan pun mula bergerak ...
mengesat air mata yg turun...
dan mengusap mata yg kemerahan..
menenangkan mata...

Mata bertanya pada tangan..
kenapa tangan sangat baik pd mata?
padahal mata, sangat jauh dengan tangan...?

tangan terdiam....


Tangan
pun berkata...
Mata... sepanjang tangan bergerak....
Matalah yg banyak membantu tangan...
Tanpa mata.... tangan tak dapat nak bergerak dengan sempurna....
..Tangan akan sedih kalau mata sedih....
Tangan tak nak lihat mata sedih.........

Bila mata tertutup,tangan tak akan boleh bergerak..

Kekuatan tangan datangnya dari mata,..
yang saling memerlukan antara satu sama lain...
Jika mata tiada, niscaya tangan tercari-cari di dalam gelap..
dengan bantuan mata...
Tangan dapat bergerak & berkerja dengan lebih baik...

Tangan sangat bersyukur...menghargai kehadiran mata yg membantu....
,..pada tangan..mata sangat penting, untuk tangan terus maju & pantas menuju kehadapan...

Mata menangis... terharu dengan penjelasan tangan...

Mata berkata...
Mata berjanji tak akan nangis lagi.....
Melainkan jika tangan meninggalkan mata sendirian....



..Begitulah...ertinya...sebuah persahabatan yg terjalin antara "tangan & mata" walaupun berjauhan..

Sekian...dari hati yg merenung...

Sunday, February 22, 2009

~~JUARA~~

Semalam ahad 22 feb 09 acara futsal sukan antara program telah berlangsung di Sport Planet shah Alam.Banyak gak la team yang bertanding antara nya CS220. CS230, CS222,CS221, CS233,CS 226,CS227...bnyk lagi la sume course yg ada dkt FTMSK tu.. x ingt la plak..

Walaupun pembukaan perlawanan team kita org kalh 2-0 tp x jejas pun.biasa la first game nerves..hahaha..lagi pun team yg mula2 kita org lawan tu main kasar beb..di tambah lak pengadil yg hampeh..berat sebelah mentang2 la kwn dia..leh aje nak perbodoh kan kita org..hahahah.. tp x kisah pun lastly team kita org gak la yg jadi juara...hahahah.. antara pemain tunggak harapan CS220 adalah aku(eNy),yoyo, nisa, liN, tikah,xura,suria, Malini (penyokong)..mmg gempak la lawan smlm mcm2 hal yg jadi.. x sangka team kitaorg jdi juara...seronok gile..

So thanks expecially to acap, syuk kucai,wan, Sue, amy, tikot,jijah, mala n sume penyokong2 CS220 yang memberi semangt kat team kitaorg..gempak gak la sorak diaorg smlm dlm sport planet tu.. tambah lak GenG dak2 MulTiMedia yg mmg best...

(eNy, suRia, XuRa)

(Player Futsal bersama Manager [Acap])

(bergambar selepas kemenagan)

(wajah-wajah keceriaan )

Congrate again to all..CayaLah korang..Memang best!!!

Thursday, February 19, 2009

~~G.E.N.G~~

Pada 19 febuary 2009 kira-kira jam 11.45 mlm rombongan pelajar CS220 bersama lecturer kesayangan Pn Rozie telah pg menonton cerita GENG di Summit..(skema lak ayat).Malam tu ada la dalam 30 org yang datang join tengok cite ni..best woo..

Before bertolak ke summit we all berkumpul dekat sekyen 2 tunggu rakan2 yang lain untuk konvoi ramai2 ke summit.. so dalm kul 11.15 kita org sampai dkt summit.Pn Rozie datang dengan husband dan adik nya Mimi.. yang paling best tu Pn Rozie siap pakai baju GENG upin ipin tu..wahh..Supportive tul.

( Acap,Pn Rozie, Kak Lely,n YoYo bersama tiket)
(Antara Kwn-kwn yang join..ada yg tiada dlm gambar)
(Kak LelY, kuCai, Syuk, eNy)

(hehee..sempat Posing sebelum pegi summit)

best gak la cite GENG tu..haha nak tergelak aje..tp yang penting watak upin dan ipin tu la yang menjadikan cite tu best..kalau tak rasanya cite tu biasa aje laa... ayat yang paling x leh aku lupa dalam cite tu.. "fikir masa depan" scene dia org nak jatuh dari bukit..hahhaaha

Wednesday, February 4, 2009

~~HoMeStaY Kg Sg PaSu~~

Pada 29.jan 09 yg lalu telah berlangsung nya program khidmat masyarakat UiTM 2009 yg disertai oleh para pelajar Ijazah Sarjana Muda (Teknologi Maklumat) CS220 homestay di kg Sg Pasu Raub Pahang... Disertai oleh kira2 30 org pelajar dari CS220..mmg best la program ni..berlansung selama 3 hari 2 malam..masing2 dapat family angkat..best wooo.. walaupun 3 hari tapi bnyk sgt axtvt yg diajalankan dkt sini..antaranya lawatan ke perkampungan orang asli, demo wat satey dan lemang, mcm2 la..


Kalau korang sume nak tau Kg Sg Pasu ni merupakan Kg tercantik dan terbaik di negeri pahang..mmg cantik dan mmg sesuai utk program homestay ..Sepanjang 3 hari dkt raub ni Pn Rozi menjadi lecturer pengiring kitaorg..mmg best la pn Rozi ni sempoi.. rugi laa sape yg x dapat join kitaorg time tu..

so dkt bwh ni ada la pic2 kenangan time aku dgn kwn2 aku dkt sna..so have fun..berminat ??leh la dtg ke Kg sg Pasu..

( bergambar kenangan bersama keluarga angkat)


( hehhe..sape la ni)



(Me,yoyo,dan kak LeLy)

(Keluarga angkat..bakal mertua??haha)


(Keluarga angkat Ku)
(bersama mak dan adik)


Gambar kat atas ni adalah gambar hari terakhir sebelum kitaorg balik ke s.alam..kenangan bersam keluarga angkat masing2..sedih woo nak blik time tu..x leh tahan...huhuhuhu


Ok ni lak gambar time lawatan ke perkampungan org asli dkt kg Sg Pasu..hahah..best gile..orang asli skrg pun da advance da..yg paling best dkt sini aku dgn kwn2 try la menari tarian org asli..tarian sewang..best gile..nasib la x runtuh tmpat tu kita org gegar kan..hahhahah


(jejaka-jejaka CS220)

(Me,nini dan kak leLy)

(EMmm)

(damm Hot)


(Smile)


(SewaNg tu)

(dah mcm orang asli lak )


(topi mahal)

(dengan abg Isma)

(Chesse..Nisa,kak lely, me dan malini)

(Hahaha)

(Leader sewang..Man..da naik seh!!)
Ok gambr kat bwah ni lak time og sek .Men .Keb Dong..duk mengajar budak2 form 5 power point..aku antara kakak fasi yg kena ajar diaorg ni ..heheh best dpt kenal dgn adik2 ni..teringt lak zaman sekolah dlu2..hohohoho...

(Pinky group dgn aku dan Kucai)

(Barisan kakak2 dan abg fasilitator)

(emmM)
Picture yang ni lak first day kitaorg smpai dekat sg pasu..time ni tengah berdebar2 menunggu sape la bakal mak angkat..hehheeh..tapi sebelum tu diaorg ni siap menyanyi untuk kitaorg..hehehhe...

hahaha.. hari paling bersejarah...datang pagi2 kul 7 da terpacak dekat depan fakulti semangat nak pg homestay sg pasu. punye lama duk tunggu dak2 lain..hampeh btul..tp walau ape pun mmg best la program mcm ni.. akhirnya aku dpat gak pelung join xtvt mcm ni...best laaa... kenangan yg mmg x leh dilupakan.. Love U all my friends...

Monday, January 26, 2009

~~CoNgrate!!~~

Tahniah aku nak ucapkan pada syikin dan pasangan nye Duku yang mana kedua-dua nya merupakan kawan aku time diploma sains komputer dekat jengka..Yang paling aku terharu dan tak sangka akhir nya miss match aku ni menjadi gak laa..bangga pun ada.. almost 4 year dia org couple..Akhirnya bertemu jodoh ke jinjang pelamin gak..sukanya aku..

Kenangan yg x leh di lupakan... disebabkan murtabak la diaorg ni kenal..mula2 sume benci x suka.. entah macam mane lama suka la..betol kata org jgn benci sgt pada seseorg silap nnti jdi laki sendiri..dari benci terus sayang...hahhaha...bahaya statment...

Diaorg ni selamat di ijab kabul pd 24 hb Jan 09..aku x dpt dtg la tgk dia org akad coz pada masa tu aku kena g kenduri umah sepupu aku kawin..esoknya bru la aku dpt dtg ke majlis diaorg..sampai2 tgk 2 merpati sejoli ni tgh mkn la lak..x smpat tgk bersanding..huhu.. tp x pe..asal kan dapat jmpa.. Ari tu ramai gak la kwn yang dtg antaranya sarah,zeha,damai, timah muhaimin,fazli, tini, wildanul dgn gf dan elyia..ada yg da dtg sehari sblm yg x smpat aku jmpa zura dgn dila...

~~kenangan bersam pengantin~~
~~ Antara rakan yang hadir~~
~~ syikin dan Duku~~
So congrate again kepada syikin dan duku mudahan jodoh u all berkekalan ke anak cucu..AmiN..
emm who next??? see soon..hhahaa

Saturday, January 3, 2009

~~ New Life BegiN ~~

Sedar x sedar kita da masuk tahun 2009..pejam celik aku da nak masuk 24??? huhu mcm x caye lak...tp hidup kena berani terima kenyataan.. So tahun ni merupakan tahun akhir aku dkt UiTM..mudahan2..aduhai sekarang da nak kena fikir pasal masa depan..x leh nak main2 lagi da..

Tahun bru semangat baru..hahaa mcm poyo aje ..tahub bru ada aje azam bru.. kdang hampeh..azam aje lebih..tapi ape2 pun semoga tahun ni akan lebih baik dari tahun sebelumnya...Doakan la ye sume..lupa kan segala benda yang penah terjadi dan mula kan hidup baru.. Kepada sume kwn2 ku selamat menghadapi cabaran tahun 2009....

Wednesday, November 26, 2008

~~ Emmm~~

Pada 19 dan 20 November baru-baru ni aku dan geng2 CS220 yg lain join la pameran projek akhir tahun julai/Nov 2008..kira kita orng ni jadi "petugas" la time tu..tolong pn Rozie dismping dpt tgk senoir2 kita org nye projek..mmmm power la projek dia org...


(yoyo,tikot,zura,eny,yani)

(yoyo dan eny)


(geng makan)


(again..U.S)


(kak lely,ieda,eNy)

nnti sem depan turn kitaorg lak nak lalui bnda ni..huhu gerun lak rasa..walau ape pun yg pasti time tu akan tiba gak... MenaNti PASTI...hehehe